Digiwriters
Image default
Offers

Verschillende soorten transportbanden

Verschillende soorten transportbanden

Een transportband kent veel voordelen en is een passende oplossing voor elk magazijn. Voordat je er zelf een aanschaft, is het wel fijn om te weten welke opties er zijn. Transportbanden komen namelijk in verschillende soorten en die soorten hebben allemaal zo hun eigen doeleinden. Ben jij benieuwd welke transportband het best in jouw magazijn past? Lees dan snel verder!

Kunststof transportbanden

Kunststof Transportbanden zijn erg hygiënisch en makkelijk schoon te maken, dat is waarom we kunststof transportbanden vaak terugzien in de voedselindustrie. Ook bij kunststof wordt er nog onderscheid gemaakt. Zo zijn er PVC-banden, PU banden, gaasbanden en MAFDEL transportbanden beschikbaar. Alle hiervoor genoemde banden zijn geschikt voor de voedselindustrie, maar gaasbanden en MAFDEL zijn het meest voorkomend.

 

Rubberen transportbanden

Als jij in de industriële sector werkt, dan is de kans dat je een rubberen transportband aanschaft erg groot. Dit materiaal zorgt er namelijk voor dat het in extreme omstandigheden functioneert. De rubberen band kan bijvoorbeeld goed omgaan met zware en robuuste producten. Een goed voorbeeld van wat met een rubberen band getransporteerd kan worden is zakken grind of zand. Ook in de rubberen transportbanden wordt er weer onderscheid gemaakt, verdiep je daar dus goed in voordat je je aanschaf compleet maakt. 

Elevatorbanden

Elevatorbanden worden vaak ingezet bij kleine en fijne  goederen, denk aan poeders of korrels. De elevatorbanden zijn vaak voorzien van kleine bakjes die de kleine goederen naar boven of beneden verplaatsen. Het komt normaal gesproken vaak voor dat er veel van het product verloren gaat door verspilling, met de elevatorband is dat verleden tijd. 

Het kiezen van de juiste transportband

Juist omdat er zoveel keuze is als het gaat om transportbanden, kan het lastig zijn om de passende oplossing voor jouw bedrijf te vinden. Veel mensen kiezen er dan ook voor om de hulp van een specialist in te schakelen. Een goede partij hiervoor is ACB Transportbanden. De partij heeft een enorm assortiment transportbanden en heeft hier ook de juiste kennis over. Ben jij dus van plan om een transportband aan te schaffen voor jouw bedrijf? Kijk dan eens op de website van ACB Transportbanden. Mocht je daarna toch nog vragen hebben of advies willen, neem dan vooral contact op met een van de specialisten!

 

https://www.acb-transportbanden.nl/