Digiwriters
Image default
Home and Garden

Golfplaten kopen

Ben je op zoek naar geode, duurzame en relatief goedkope dakbedekking voor jouw tuinhuis, schuurtje of garage? Dan zijn golfplaten de juiste keuze. Ze komen in verschillende materialen, soorten en uitvoeringen en het is ook nog eens makkelijk te verkrijgen. Een golfplaat kopen kun je simpel online doen en op locatie laten bezorgen.

 

Doel van de ruimte bepalen

Het verschil in golfplaat zit hem vooral in het materiaal. Er zijn grofweg vier soorten golfplaten op de markt: metaal, bitumen, kunststof en cementvezel. Bedenk van tevoren wat je in de ruimte wilt gaan doen die je gaat bedekken met golfplaten. Ga je veel of weinig tijd doorbrengen in de ruimte en wat ga je er opslaan?

 

De kunststof plaat

We beginnen met de kunststof golfplaat. Deze is het meest bekend en ook makkelijk te monteren. Een groot voordeel van dit materiaal is dat het goed bestand is tegen hitte en het erg sterk is. En ondanks dat het zo sterk is, blijft het wel flexibel genoeg om het te monteren. Dit materiaal is transparant. 

 

Vormvast bitumen

Ben je op zoek naar iets wat tegen extreem weer kan, makkelijk te monteren en duurzaam is? Dan is een bitumen plaat een goede keuze. Deze golfplaat is vormvast en kan tegen zowel sneeuw en hagel als hete zomers. Je hebt er weinig onderhoud aan en is te verkrijgen in meerdere kleuren.

 

Metalen platen

Echt stevige golfplaten zijn van metaal. Deze kom je wat minder vaak tegen rondom het huis, omdat het vrij zwaar is. Ze worden eerder gebruikt voor loodsen. Een groot voordeel en ook de reden dat het vaak wordt gebruikt bij grote oppervlaktes, is dat het relatief goedkoop is voor de kwaliteit die je krijgt. Je hebt er weinig onderhoud aan, maar een groot nadeel is dat hevige neerslag goed te horen is. Ook kan er condens aan de onderkant van de plaat blijven hangen.

 

De geluiddempende cementvezel

Wil je dit niet? Dan is cementvezel een goede optie. Vocht van binnen kan door de ruimte tussen de vezels naar buiten, maar er kan geen water naar binnen. Ideaal wanneer je veel tijd doorbrengt in de ruimte of spullen wilt opslaan die niet vochtig mogen worden. Een ander groot voordeel is dat het geluiddempend is. Het is wel wat duurder dan bijvoorbeeld kunststof.

 

Advies op maat

Hoeveel je van de platen nodig hebt is afhankelijk van hoe groot de oppervlakte is en hoeveel overlap je wilt hebben tussen de platen. Hierin kun je je laten adviseren door medewerkers, bijvoorbeeld bij Van Viegen. Zij hebben een uitgebreid assortiment en adviseren je graag over welke golfplaat het beste past bij jouw situatie.