Digiwriters
Image default
Offers

Op zoek naar webhosting? Lees over de verschillende soorten!

Webhosting is het plaatsen van je website of webapplicatie op een server, zodat hij voor iedereen zichtbaar is en zodat iedereen hem ook kan gebruiken. Er zijn ontzettend veel webhosting providers die webhosting bieden voor zowel particulieren als voor zakelijke hosting. Theoretisch gezien is het mogelijk om zelf een echte server te hosten zodat je geen provider nodig hebt. Maar het gebruiken van een webhosting provider heeft heel veel voordelen, zoals het up to date houden van software en hardware en bescherming tegen virussen en hackers. Er zijn verschillende soorten webhosting, die we uitleggen in deze blog zodat jij een goede keuze kunt maken. Lees snel verder!

 

Shared hosting

Shared hosting is op dit moment de meest gebruikelijke manier van webhosting. Bij shared hosting deel je de server waarop je website gehost wordt met andere gebruikers. Het is de goedkoopste manier van webhosting en is voor veel ondernemers een goede keuze.

 

WordPress hosting

WordPress is een enorm populair content management systeem. In WordPress kun je gemakkelijk je blog, website of webshop beheren. Je kunt thema’s, plugins en widgets gebruiken om een unieke website te creëren. Dit alles geeft je enorm veel vrijheid en gebruiksgemak.  

 

VPS hosting

VPS is de afkorting van Virtual Private Server. Net als bij shared hosting delen websites die op VPS draaien een fysieke server met andere gebruikers. Maar VPS verschilt van shared hosting omdat iedere VPS-gebruiker zijn eigen gedeelte heeft met toegewezen bronnen. In de praktijk betekent dit meer geheugen, opslag en verwerkingskracht.

 

Dedicated hosting

Bij dedicated hosting heb je de gehele server voor jezelf. De toegang is hetzelfde als bij een VPS, maar er zitten geen andere websites op de server. Eigenlijk komt het erop neer dat je een fysieke server huurt bij een provider en dat deze server ook fysiek in het gebouw van je provider staat. Daarnaast heb je door dit via een webhosting provider te doen, ook professionele support waarop je kunt terugvallen.

 

Cloud hosting

Bij cloud hosting wordt bij het hosten van een website niet maar een server gebruikt. Er wordt namelijk een server gebruikt die op meerdere locaties beschikbaar is, in de cloud. Bij cloud hosting wordt dus gebruik gemaakt van een verzameling aan servers. Dit type hosting zorgt ervoor dat er geen problemen zijn als je bezoekersaantallen opeens veel hoger zijn dan je normaal gewend bent. Op zo’n moment zal er gezocht worden naar andere servers in de cloud, die er dan voor zorgen dat de website toch beschikbaar is.

 

https://www.oxilion.nl/